Buzdolabı Servisi hizmeti talep edildikten sonra ekibimiz arıza tespiti, arıza için gerekli malzeme tespiti ve temini, tamiratın yapılması ve sorunun giderildiğinin kontrol edilmesi aşamaları ile her adımda size bilgi aktararak çalışmalar yapar. Görevinin gerektirdiği tüm deneyime sahip, yeterli malzeme ve teknoloji ile donatılmış, güler yüzlü ve çözüm odaklı ustalarımız sizlere ihtiyacınız olan her konuda destek sağlamaktadır.
Buzdolaplarına arıza tespit, montaj, onarım ve bakım yapılır. Buzdolabı servisimiz tarafından değişen parçalar kaliteli yedek parçalardır. Buzdolabı Servisi arıza durumlarında %100 yedek parça temini yapmaktadır. 7/24 aktif çağrı destek hattımız adresinize en yakın noktadan teknik yardımın ulaşmasını sağlar. Kısacası size en yakın buzdolabı servisi aradığınız da web sitemizi kullanabilirsiniz.
Buzdolabı Teknik Servisi
Buzdolabı teknik servisinde tamir, bakım ve onarım hizmetlerini alabilirsiniz. Buzdolaplarınız arıza yaptığında buzdolabı teknik servisi ve tamiri hizmetlerine ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz demektir. Çünkü firmamız uzun yıllardan beri teknik servis hizmetini sizlere sunmaktadır. Bu yüzden işinde deneyimli olmamız ve belli bir iş ahlakına uygun olarak çalışmamız tercih edilmemizi sağlamaktadır. Buzdolaplarında karşılaştığınız herhangi bir sorunda bizi aramanız yeterli olacaktır.
Buzdolabı Servisi ve tamiri hizmetlerinden faydalanmak için mutlaka web sitemize göz atmanızı tavsiye ederiz. Buzdolabı tamir, bakım ve onarım hizmetlerini sunan buzdolabı teknik servisimiz, benimsediği müşteri memnuniyetinden ödün vermeyen ve uygun fiyat politikası ile yerinde bakım, tamir ve onarım hizmetini en hızlı ve güvenilir şekilde yapmaktadır.
Buzdolabı Tamircisi
Buzdolapları ev ve iş yerlerinde kullanılan en önemli beyaz eşyalar arasındadır. Buzdolaplarında karşılaşacağınız sıkıntılar sonrasında, içinde bulunan meyve, sebze ve yemekler çabuk bozulur. Bu durum karşısında çöpe atılan gıdalar aile bütçenizi büyük zarara uğratır. Artık buzdolabı tamir servisi olarak müşterilerimizin maddi kayıplara uğramaması için arızaya hemen müdahale etmekteyiz. Uygun fiyatlarla buzdolabınızı tamir ettirerek yenisini alma yükünden kurtulmuş olursunuz. Neticede yeni buzdolabı almanız ekonominizi sarsabilir.
Genel olarak müşterilerimizin en çok karşılaştığı durumlar buzdolabı hiç soğutmuyor, buzdolabı motor arızası, buzdolabı motor değişimi, kompresör arızası gibi sorunlar olup, buzdolabı tamir servisi olarak bu arızalara yerinde müdahale etmekteyiz. Eğer buzdolabındaki bir parçanın değişimi gerekiyor ise yedek parça temini ile parçayı yenisi ile değiştiririz. Bu hizmetler için buzdolabı tamircisi ile iletişime geçmelisiniz.
Buzdolaplarında Meydana Gelen Arızalar
Buzdolapları günün her saati çalışır. Bu sebeple daha fazla enerji tüketimi yaparlar. Enerji tüketimlerinin fazla olması sebebi ile de sık sık arızalanabilirler. Buzdolabı arızalarından bazıları şunlardır:
- Buzdolabının soğutma yapmaması
- Alt ve üst taraflarda farklı soğukluklar olması
- Buzdolabının alt kısmının buzlanma yapması
- Anakart arızası
- İç kısmında terleme olması
- Kapısının tam kapanmaması
- Buzdolabının altında su sızıntısı
- Gürültülü çalışması
- Sık sık motorun devreye girmesi
- Termostat arızası
- Pervane sesi
- Ekranında ünlem işareti olması
- Motor sesi gelmesi
Bu arızaların herhangi bir tanesi ile karşılaştığınız zaman bundan böyle web sitemiz üzerinden en yakın buzdolabı teknik servisi ile iletişime geçebilirsiniz.
Bazı Buzdolabı Arızaları
Motor Neden Devreye Girmiyor?
Buzdolabınızın iç kanallarında oluşan buzlanmadan dolayı motorun bir süre çalışmasında aksamalar meydana gelir. Bu süreç içerisinde cihaz motoru buzların erimesini bekler ve buzlar eridikten sonra devreye girer. Buzdolabınız bu durum sonrası eski performansını vermiyor ise Buzdolabı Servisi ile iletişime geçebilirsiniz.
Elektrik Gelmiyor
Buzdolabınızda elektrik gelmemesi gibi bir arıza söz konusu ise öncelikle cihazınızın öncelikle fişe takılı olup olmadığını kontrol edin. Lakin cihazınız fişe takılı ise buzdolabınızın ana kartında arıza meydana gelmiş olabilir. Ana kart arızası önemli bir arızadır. Bu nedenle arızanın göz ardı edilmesi durumunda buzdolabınız tamamen bozulabilir. Böylelikle size ek masraflar çıkmasına sebep olur. Anakart arızası için buzdolabı tamircisi çağırmalısınız.
Neden Ses Yapıyor?
Buzdolabınız ses yapıyorsa buzdolabının öncelikle bulunduğu zemin kontrol edilmelidir. Ayak ayarlarının dengeli olduğundan emin olunmalıdır. Buzdolabında meydana gelebilecek başka bir arıza ses çıkarmasına sebep olur. Söz konusu ses aşırı rahatsız edici bir şekilde ise buzdolabı servisi çağırmalısınız.
E2 ve E4 Hata Kodu
E2 arıza kodu anlamı doldurucu kısmında bulunan sensör arızasıdır. Buzdolabınızın dondurucu kısmındaki sensörü değiştirmesi ile sorun çözülür.
E4 arıza kodu buzdolabında bulunan soğutucu sensörün arızalanması demektir. Genel olarak sensör değişimi orjinal olması gerektiği için buzdolabı yetkili servisi tarafından yapılmalıdır.
Çalışması Fakat Soğutmaması
Buzdolabınızın kapı fitillerinin eskimiş olması ısı kaybına neden olur. Bu sebeple kapı fitilleri eskimiş ise bu fitilleri değiştirerek buzdolabınızı normal soğutma seyrine döndürebilirsiniz.
Buzdolapları içerisindeki gaz sayesinde soğutma yaparlar. Bundan dolayı buzdolabınızdaki muhtemel oluşmuş gaz kaçağı soğutma yapmasını engellemektedir. Buzdolaplarının ısıtmaması durumunda buzdolabınıza gaz yüklemesi yapılmalıdır.
Buzdolabının Doğru Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Buzdolabı, belki de evin en önemli beyaz eşyasıdır. Doğru kullanmak, mutfakta işimizi kolaylaştırır, malzemelerin ömrünü uzatır, hem de daha az enerji tüketir. Buzdolabı aynı zamanda mutfağın en çok kullanılan, en çok enerji harcayan beyaz eşyalarından biridir. Çünkü kesintisiz çalışır. Bu sebeple alırken öncelikle enerji sınıfına dikkat etmek gerekir.
Buzdolabının yerine karar verirken, arkasındaki ve yanlarındaki duvara çok yakın olmamasına dikkat edilmelidir. Böylelikle ısı birikmez, buzdolabı daha fazla çalışmak zorunda kalmaz. Fırın ve bulaşık makinası gibi ısı veren beyaz eşyalardan ise en az 30 cm uzak olmalıdır. En çok enerji sarfiyatı açık kalan kapılardan kaynaklanmaktadır. Bu sebeple açtıktan sonra ısı yükseldiği için daha çok enerji harcar. Kapılarını sıkı kapattığınızdan emin olmalısınız. Genel kurallar arasında sıcak yiyecekleri buzdolabına koymamak da vardır. Bu, hem içerideki ısıyı yükseltir, hem diğer yiyeceklere zarar verebilir hem de gereksiz enerji kaybına yol açar. Düzenli olarak bakım yapmak, temizlemek, buzlanmasına izin vermemek de önemlidir. Senede dört beş kere tamamen boşaltıp temizlemek ve düzenlemek iyi bir fikirdir. Gelelim kapılara. Herhangi bir kaçak var mı diye Lastiklerini sık sık kontrol etmeniz gerekir. Aralarını temizleyin. Aralarda biriken kalıntılar ısının oynamasına sebep olur.
Yiyeceklerin Ömrünü Uzatmak İçin Neler Yapabiliriz?
- Düzenlerken, birlikte kullandığınız malzemeleri bir arada tutun. Peynirler bir kutuda; soslar başka kutuda dursun mesela. Hem bulması hem de yemek yaparken kullanması daha kolay olur.
- Görünürlük buzdolabındaki yiyecekleri zamanında kullanmak için yapabileceğimiz en önemli şey. Çoğu zaman görmediğimizden dolayı bozulup çöpe gidebiliyor. Bu nedenle boy ayarı yapın. Aynı boydaki yiyecekleri ya da kapları önlü arkalı koymayın. Arkaya daha yüksek olanları yerleştirin. Böylelikle arkada ne var görebilirsiniz. Cam kavanoz ve şişe tercih edin ve üzerlerini etiketleyin.
- Gerçekten zamanı geçmiş mi? Üzerlerindeki tarihlere bakın ama bunların genelde bozulma tarihi olmadığını unutmayın. Bu yüzden mutlaka tat ve koku testi de yapın.
- Bir rafı zamanı geçmekte olan yiyeceklere ayırın. Burada taze meyveler de ve kalan pişmiş yemekler durur. Ya da bir tane “ye beni” kutusu yapabilirsiniz. Herkes bilir ki onun içindeki yiyecekleri hemen tüketmeli.
- Bugünlerde farklı buzdolaplarının farklı özellikleri, bölümleri olabiliyor. Hangi çekmecede hangi malzemeleri tutmalı, buzdolabının en soğuk yeri neresi bilmekte fayda var.
- Yıllar içinde buzdolapları çok gelişti. Artık kullanım ihtiyaçlarına göre tasarlanıyor bir çok özellik. Siz de bundan yararlanın. Rafları ihtiyaçlarınıza göre ayarlayın mesela.
- Genel olarak, buzdolabında en üst raflar en sıcak olur, altlara gittikçe soğur. Genel kural; bir yiyeceği ne kadar yüksek derecede pişirmek gerekiyorsa o kadar alt raflarda tutmalı. Bu durumda tavuk mesela en altta; önceden pişmiş sadece ısıtılması gereken bir yemek en üst rafta durur.
- Buzdolabın kapısı dolabın en az soğuk yeri. Bu yüzden kapıyı soslar, turşular ve bozulmayan içeceklere ayırın. Tereyağı da burada durabilir.
- Yumurtayı buzdolabının kapağında değil, ortasında tutun. Kendi kartonunda saklayın. Burası sürekli ısı kaybettiğiniz yer. Taze süt için de aynı şey geçerli.
Daha Sağlıklı Yiyecekler Nasıl Elde Edilir?
Buzdolabı çekmecesi genelde nem kontrollü olduğundan sebze, meyve ve otları saklamak için kullanılır. Buzdolabınızdaki meyve sebze çekmecesini tanıyın. Nem ayarı yapabiliyor musunuz? Üzerinde hava alması için delikler var mı? Hiç biri olmasa bile, bu çekmecenin en büyük faydası, içindekileri nemli tutabilmesi. Ayarı varsa üzerinde ve tamamen kapatılabiliyorsa, yüksek nem demektir. Burada kolay nem kaybeden yeşillikleri, taze otları saklayabilirsiniz. Alıp eve getirdiğinizde yıkayın, bir mutfak havlusuna sarıp çekmeceye kaldırın.
Birçok meyve, elma, armut, kavun etilen adlı bir gaz bırakırlar. Bu onların çabuk olgunlaşmasını sağlar. Sadece kendilerinin değil yanlarındaki meyveleri de etkilerler. Çekmecede ayar varsa ve düşük nem ayarındaysa, delikler vardır. Bu gaz da dışarı çıkar. Böylelikle meyvelerin gereğinden çabuk bozulmalarını önler. Eğer çekmecenizin ayarı yoksa, yine de bu meyveleri mesela yeşilliklerden farklı bir yerde tutmakta yarar var. Bu durumda yeşillikleri çekmecede, bu meyveleri buzdolabının farklı bir bölümünde saklayın. Sebze bölümünde uzun süre dayanabilen sebze ve meyveleri ayrı tutun. Havuç, kereviz mesela brokoliden ya da yeşilliklerden daha uzun süre dayanabiliyor. Bu şekilde çabuk tüketmeniz gereken sebzeler bir arada oluyor.
Buzdolabınızda tatil modu varsa, tatile çıkmadan soğutucu bölmesinde hiçbir gıda bırakmayarak bu modunu kullanıp ve enerji tasarrufu sağlarsınız. Bu modda soğutucu bölmesi dışındaki kısımlar olduğu gibi çalışmaya devam eder. Soğutucu veya dondurucu bölmesine tek seferde çok fazla oda sıcaklığında ürün yerleştiriliyorsa, hızlı soğutma modunu kullanın. Etleri buzdolabında saklarken mutlaka altına bir tabak koyun. Böylelikle suyu akarsa bütün buzdolabına bulaşmamış olur. Eti buzdolabının en soğuk kısmında tutun.